Espai de migdia

 

De 12:30h a 15h s’esdevé l’Espai de migdia. En aquesta franja els infants dinen al menjador de l’escola acompanyats d’un equip de monitoratge assessorat per l’equip docent, i aquells que ho necessiten dormen i/o descansen en un sala habilitada amb matalassets.

L’empresa que ens ofereix aquest servei és Fundació Futur i ens proporciona un menú de proximitat, equilibrat i ecològic.

En consonància amb el projecte educatiu de l’escola, l’espai del migdia té important rellevància en tant en quant és l’estona en que s’atenen unes de les necessitats vitals dels infants: l’alimentació i el descans.

Així mateix, seguim potenciant l’autonomia del infants a l’hora de menjar, respectant el seu ritme i promovent que ell/a mateix es serveixi el plat i acompanyant-lo en la presa de consciència de les quantitats i les pròpies necessitats. És per això que els infants dinen en grups de set en taules adaptades a la seva alçada on el menjar i l’aigua estan al centre en una perola, gerra i/o safata de les quals cada nen/a es serveix.

A la vegada, entenent que els infants s’autoregulen de manera natural, davant la negativa a menjar, no insistim sinó que procurem descobrir què s’hi amaga darrera (està tip, no li agrada, està trist o cansat…). Per als infants, l’alimentació és una necessitat però també un canal de comunicació.

Després de dinar s’habilita una sala on els infants que ho necessiten dormen i/o descansen vetllats pels adults que s’encarreguen de generar un ambient tranquil i relaxat amb una música suau, poca il.luminació i/o explicant un conte.

Els infants que no necessiten descansar, juguen en un espai preparat a l’aula en coherència amb el projecte educatiu de l’escola.

Equip de l’espai de migdia

Coordinadora: Noemí López

Educadors/es refrents a P4: Laia Monferrer, Pablo Rodríguez, Susana Borgoñón

Educadors/es referents a P3: Noemí López, Judit Pons, Adrià Martinez, Raquel Árboles

Cost del servei

Tal i com estableix el Departament d’Ensenyament, el preu del servei fixe del menjador és de 6’20€. Aquest preu inclou el menjar i el monitoratge.

El preu del servei esporàdic és de 6,80€ per dia.

Si de manera puntual un infant no es queda a dinar o es queda a dinar, cal trucar a l’escola i/o avisar a la coordinadora abans de les 9’30h.  També podeu fer-ho per correu electrònic a l’adreça escolaxirinacs@futur.cat o trucant al  672442433.  

MENÚ NOVEMBRE

MENÚ DESEMBRE

MENÚ GENER

MENÚ FEBRER